BANDIĆ OTKRIO “JAVAŠLUK”: Za nered unutar Ustanove Upravljanje sportskim objektima netko će snositi odgovornost

Došavši na konferenciju za medije na Šalatu, gradonačelnik Milan Bandić uočio je nelogičnosti u organizaciji i poslovanju pojedinih sportskih objekata

Foto: Ivan Novosel

Pojeftinjenje ulaznica za bazene tema je koja je danas oduševile Zagrepčane, no zasjenio ju je nered koji je otkriven u Ustanovi Upravljanje sportskim objektima. Naime, tek došavši na konferenciju za medije na Šalatu, gradonačelnik Milan Bandić uočio je nelogičnosti u organizaciji i poslovanju pojedinih objekata.

– Naplata ulaska na bazene se vrši “pješke”. Majka Isusova ne zna koliko je karata prodano i koliko je utrženo. U roku od 30 dana uvest ćemo automatsku naplatu. Izbore smo dobili zahvaljujući nadljudskom naporu gradonačelnika koji je tjerao svoje suradnike da odrade posao. Ipak, moji suradnici nekad zaćore i ćore. Natjerat ću ih da naprave svoj posao. Ne može se 2017. godine tako ulaziti na bazene i “pješke” zbrajati. Svaka karta mora biti evidentirana i proknjižena – rekao je novinarima prvi čovjek grada.

Također, u Zagrebu je sedam bazena, a svi imaju različito radno vrijeme. Bandić je naredio da se i to promijeni.

– Mislim da je u pitanju javašluk i nered unutar Ustanove Upravljanje sportskim objektima i za to će određene osobe snositi odgovornost u narednih 30 dana. Tražim da se u roku od sedam dana među građanima provede anketa koji će reći od kada do kada žele da bazeni rade – upozorio je Bandić.

Gradski kontrolni ured od srijede će, najavio je gradonačelnik, imati puno posla jer se Ustanova Upravljanje sportskim objektima mora dovesti u red.

– Kad se pare broje, najbolje je da su svi za stolom – tvrdi Milan Bandić.