Njemački veleposlanik primio Povelju kojom je Hans Dietrich Genscher posmrtno proglašen počasnim građaninom Zagreba

Zahvaljujući politici Hansa Dietricha Genschera došlo do ponovnog ujedinjenja Njemačke, a igrao je važnu ulogu u proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske, kazao je njemački veleposlanik Thomas Schultze

Foto: Jabuka TV

Na svečanoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, 31. svibnja, Hans Dietrich Genscher posmrtno je proglašen počasnim građaninom metropole. Povelju je tek danas gradonačelnik Grada Zagreba uručio njemačkom veleposlaniku Thomasu Schultzeu.

– Gospodin Hans Dietrich Genscher puno je toga učinio, ne samo za Njemačku, nego i za Hrvatsku. Zahvaljujući njegovoj politici došlo do ponovnog ujedinjenja Njemačke, a igrao je važnu ulogu u proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske. U oba slučaja radi se o slobodi. U tom pogledu Hans Dietrich Genscher bit će nezaboravan, a isto tako će povezivati Njemačku i Hrvatsku – kazao je nakon uručenja Povelje veleposlanik SR Njemačke Thomas Schultze.

– Proglašenje gospodina Hansa Dietricha Genschera počasnim građaninom Grada Zagreba posebni je izraz povezanosti između Njemačke i Hrvatske i posebna gesta gradonačelnika Milana Bandića koju izuzetno cijenimo i ja i udovica gospodina Genschera Barbare Genscher – zaključio je nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnik veleposlanik Schultze.