ZAPOČELI RADOVI NA SLAVONSKOJ AVENIJI: Koristite alternativne pravce

Radovi u vrijednosti od 3.200.000 kuna na 3,3 kilometra Slavonske avenije trajat će tjedan dana

Do 25. srpnja trajat će radovi na sanaciji kolnika Slavonske avenije od križanja s Ulicom Resnik III do križanja s Ulicom Siniše Glavaševića. Riječ je o obnovi 3,3 kilometra od 18 kilometara koliko iznosi ukupna dužina Slavonske avenije.

– Skinut ćemo stari asfalt, podignut ćemo slivnike i zamijeniti stare poklopce. Ugradit ćemo dva sloja asfalta, habajući i nosivi, a vrijednost radova je oko 3.200.000 kuna – naveo je Josip Turković, savjetnik direktora Zagrebačkih cesta.

Za vrijeme radova svi vozači mole se za strpljenje, te korištenje alternativnih pravaca.

– Ja preporučujem da vozači idu prvo na Zagrebačku i da se zatim priključe Branimirovoj. Molim da vozači koriste više taj pravac, nego ovaj kojeg obnavljamo. Također, molim da se poštuje prometna regulacija koju smo postavili – dodao je Josip Turković, savjetnik direktora Zagrebačkih cesta.

Od ukupno 750 zaposlenika koliko ih broje Zagrebačke ceste, njih 250 konstantno je raspoređeno na gradskim prometnicama, a njihovim radom zadovoljan je i zagrebački gradonačelnik.

– Ja moram pohvaliti djelatnike Zagrebačkih cesta. Imamo najbolje organiziranu tvrtku u Europi, najbolju opremu, najbolju asfaltnu bazu u Rakitju i volju da ceste dovedemo u red.

Radovi na obnovi zagrebačkih prometnica trajat će do 10. rujna, dok će one najfrekventnije biti obnovljenje do 20. kolovoza.