ZASTUPNICI NA GODIŠNJEM: Prva radna sjednica Skupštine tek krajem kolovoza

Rebalans Proračuna najvažnija je točka prve radne sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba. No, zastupnici mogu uživati u dugom toplom ljetu jer u Skupštini nemaju obveza do kraja kolovoza

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Gradska skupština je konstituirana, no “ozbiljnog” posla za zastupnike neće biti do kraja kolovoza. Naime, tek bi se tada trebala održati prva radna sjednica na koju stiže prijedlog rebalans Proračuna.

– Ljudi su otišli mjesec dana odmoriti. Odmora za Gradsku upravu, barem za mene nema. Mi ćemo pripremiti materijale i koncem kolovoza imati prvu radnu sjednicu Skupštine – otkriva gradonačelnik Milan Bandić.

Rebalansom Proračuna otvorit će se​, kako smo pisali prošloga tjedna,​ ​i poseban razdjel Ureda za demografiju, kao propisani preduvjet za početak rada ​ovog Ureda.

​- Na idućoj sjednici Skupštini ići će prijedlog što znači da će se Ured za demografiju oformiti do kraja godine. Što smo rekli, to ćemo i napraviti – tvrdi Bandić.

Ured za demografiju bilo je jedno od predizbornih obećanja zagrebačkog gradonačelnika, a trebao je, kako se tada govorilo, početi raditi s 1. srpnja. ​Taj Ured objedinit će poslove praćenja i analize tekućih demografskih kretanja i analize promjena u demografskim i društvenim strukturama Grada, na temelju kojih će osmišljavati i predlagati strateške programe i projekte.