Zagrebačka hitna pomoć najbolja zgrada u Hrvatskoj

Zgrada Hitne medicinske pomoći u Heinzlovoj ulici rad je arhitektonskog tima Produkcija 004.

Autor: Maja Gujinović 12/16/2009 17:17

Zgrada Hitne medicinske pomoći u Heinzlovoj ulici proglašena je za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2009. po izboru Udruženja hrvatskih arhitekata, a njeni autori, Produkcija 004 primili su tako godišnju nagradu ‘Viktor Kovačić’.

Ovo je još jedno u nizu ostvarenja arhitektonskog tima na čelu s Damirom Katušićem, nakon velikog uspjeha na Svjetskom festivalu arhitekture (WAF) održanom u Barceloni gdje je zgrada nagrađena u kategoriji objekata javne namjene.

Nagrade UHA su uručene u utorak, 15. prosinca, u Osijeku gdje je i otvorena godišnja izložba radova hrvatskih arhitekata za 2009. U istoj kategoriji nagrađeni su Saša Randić i Idis Turano za dječji vrtić Katarina Frankopan na Krku.

Osim najboljeg arhitektonskog ostvarenja i najbolji arhitekt iz Zagreba

Zgrada Ustanove za hitnu medicinsku pomoć objekt je od osam etaža koji se proteže na oko 14 tisuće četvornih metara obuhvaća prijemno-dojavnu službu, ambulantu s reanimacijom, stacionar za zbrinjavanje unesrećenih, predavaonicu i učionice, laboratorij, tehničku službu i višekatnu garažu.

Nagradu ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupni životni opus, Udruženje hrvatskih arhitekata je dodijelilo zagrebačkom arhitektu Andriji Mutnjakoviću. Osim toga od zagrebačkih arhitektonskih ostvarenja nominirani su bili studio 3LHD za zgradu Plesnog centra, Tomislav Pavelić za
obiteljsku kuću u Rudešu.