Ograda u Travnom uklonjena, stanovnici ipak organizirali potpisivanje peticije

Peticija će se potpisivati i narednih dana. Sve potpise sa svojim zahtjevima, predstavnici inicijative će uputiti Gradskoj upravi, odnosno resornim gradskim uredima

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Ono što je trebalo biti prosvjed protiv ograde u Travnom, preimenovano je u okupljanje. Naime, u petak je ograda oko Osnovne škole Gustava Krkleca uklonjena i to nakon što se dio stanovnika ovog novozagrebačkog naselja pobunio.

– Prikupljamo potpise kako više nikada ne bi nekome palo na pamet podizati ogradu. Mi jesmo za barijeru između prostora škole i javne površine, ali u smislu “zelene” zaštite i tu smo spremni ponuditi rješenja – rekla je Dijana Skočić, predsjednica Udruge građana Travno.

Peticiju je potpisao i gospodin Zlatko koji je na okupljanje doveo svog unučića.

– Protiv sam bilo kakvih ograda, i fizičkih i onih u glavama ljudi – poručio je.

Dio stanovnika koji su za postavljanje ograde kazao nam je prošloga tjedna kako su protivnici oni koji na ovom prostoru šeću kućne ljubimce. Predstavnici inicijative “Ne ogradi oko kvarta” objašnjavaju kako to nije točno.

– Stav ravnateljice škole je da ograda mora biti otključana što pobija rješavanje problema vandalizma koji bi trebala spriječiti ograda, pa i one koji bi eventualno ovdje šetali ljubimce. Moći će to raditi i dalje. Ograda ne bi imala nikakvog učinka – smatra Skočić.

Također, rečeno je kako se ograda postavlja da bi se povećala razina sigurnosti djece koja bi mogla potrčati za loptom na cestu. Dijana Skočić u ovom kvartu živi od maloh nogu, bila je učenica Osnovne škole Gustava Krkleca i tvrdi kako se tako nešto nikada nije dogodilo.

Peticija će se potpisivati i narednih dana. Sve potpise sa svojim zahtjevima, predstavnici inicijative će uputiti Gradskoj upravi, odnosno resornim gradskim uredima koji će potom odlučiti hoće li se ikakav zahtjev u Travnom uopće raditi.