BRUNA ESIH: Nema suradnje s Bandićem ako odmah ne preimenuje Trg maršala Tita

Zastupnici Nezavisne liste Brune Esih uputili su pisma Milanu Bandiću, Andreju Plenkoviću i Davoru Stieru. Odbacuju ideju referenduma, traže odluku o preimenovanju Trga odmah i pozivaju da u suprotnom ni HDZ ne ide u koaliciju s Bandićem u Skupštini

Foto: Facebook

Uklanjanje žiga jugoslavenske komunističke sramote neka bude preduvjet naše suradnje u Gradskoj skupštini, dio je pisma koje su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović, te još troje zastupnika s njihove liste uputili zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

U pismu su jasno dali do znanja da do suradnje ne može doći ako se preimenovanje Trga maršala Tita ne riješi odmah, već se ide na referendum što zagovara Milan Bandić koji u Skupštini ima relativnu većinu.

– Zahtijevamo da novi saziv Gradske skupštine na propisan način i bez otezanja donese odluku o preimenovanju sadašnjega Trga maršala Tita – kažu članovi predsjedništva stranke BRUNA ESIH – ZLATKO HASANBGOVIĆ: NEOVISNO ZA HRVATSKU (u osnivanju) te dodaju kako odluka o imenovanju niti jednog javnog prostora nikada nije donesena referendumom.

– Licemjerno je i nedopustivo da se pokušajem raspisivanja referenduma, navlastito usred ljeta i na način koji omogućuje manipulacije i zloupotrebe, nastavlja vrijeđati hrvatski narod i demokratski duh.

Pisma nisu upućena samo zagrebačkom gradonačelniku, već i premijeru Andreju Plenkoviću, kao i tajniku HDZ-a Davoru Stieru. U obraćanju njima navode kako su članovi HDZ-a poduprli taj zahtjev, no u predizbornoj kampanji je Drago Prgomet odustao od te potpore. Sada pozivaju da ni zastupnici HDZ-a ne idu u bilo kakav oblik suradnje sa Strankom rada i solidarnosti dok se Trg ne preimenuje.