Udruga Kamensko dobila dva nova računala

Grad Zagreb donirao je dva računala udruzi Kamensko. Iako donacija nije velika, ovim skromnim ženama to mnogo znači.

-Mi smo gradonačelniku i Gradu Zagrebu poslale zamolbu za donacijom računala jer nam se stari pokvario a nemamo sredstava da kupimo novi, a u 21. stoljeću to je osnovno sredstvo za rad. Oni su se odazvali i mi evo preuzimao dva računala koja će nam jako puno pomoć u poslovanju, kazala je predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj

I sam gradonačelnik Milan Bandić posjetio je članice udruge te im izrazio podršku u njihovu radu.

-Ja želim samo čestitati ovim heroinama. Kako god budem mogao, ja ću im pomoći. Od 2012. godine, od donacije mašina, do kompjutera.Hvala Bogu vidim da je ovdje optimizam i da se ovdje radi i da je tu život, kratko je rekao gradonačelnik.

Udruga Kamensko postoji već 6 godina a osim što šiju , drže i tečajeve šivanja. Trenutno su u pripremama za veliku modnu reviju na kojoj će se nositi upravo njihove kreacije. Imaju još puno planova za budućnost, ali im je potreban stroj koji bi im pomogao unaprijediti proizvodnju.

-Imamo sljedeći mjesec na Velesajmu veliku reviju, idemo polako korak po korak. Mi bi htjele još puno toga doprinijeti za tekstilnu branšu, ali nam je potrebna pomoć, prilika. Mi radimo iz mjeseca u mjesec. Ono što se napravi od toga se financira sve, i ljudi i trošak proizvodnje. Htjele bi kupiti jedan stroj iz firme što bi nam puno pomoglo jer je bez toga nemoguće raditi na veliko. Rekla nam je predsjednica udruge.

Krajem 2011. godine, udrugu su osnovale radnice propale tekstilne industrije Kamensko. Danas broje oko 170 članica, od kojih 60 sudjeluje u aktivnoj proizvodnji odjeće, torbi i nakita.