U Samoboru dvostruki doček Nove godine

"Podsjećamo da klizalište kod samoborskog kina radi do 8. siječnja 2023. godine, a radno vrijeme je od 10 do 22 sata, s time da će klizalište na Silvestrovo 31. prosinca, biti otvoreno od 10 do 16 sati, a na Novu godinu 1. siječnja, od 16 do 22 sata", poručuju iz uprave Grada Samobora. 

U suradnji s Turističkom zajednicom Grad Samobor nastavlja tradiciju pripreme dvostrukog dočeka Nove godine, u podne i u ponoć. Tradicionalni doček Nove godine u podne i u ponoć  održat će se na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava u subotu 31. prosinca te se očekuje veliki broj posjetitelja. Posjetitelji će moći plesati, pjevati i uživati uz brojne glazbene nastupe.

Vrijedi istaknuti kako je Samobor jedan od gradova koji ove godine neće imati novogodišnji vatromet zato što želi biti ekološki osvješten grad te biti dio pozitivne promjene. Uz to, zvukovi vatrometa i petardi znaju izazvati osjećaj straha i nelagode kod nekih ljudi, djece i životinja te mnogi psi i mačke bježe u panici daleko od svojih domova, a neke životinje zbog straha ne mogu uopće normalno funkcionirati, što može dovesti do zatajenja srca životinje i smrti. Gradu Samoboru su se u odbacivanju vatrometa pridružili i Labin, Rovinj, Čazma, Opatija, Rijeka, Pula, Cres, Zabok, Sukošan, Lovran, Gornju Stubica, Novigrad, Duga Resa, Oroslavje, Varaždin, Osijek, Poreč i Zabok.

“Podsjećamo da klizalište kod samoborskog kina radi do 8. siječnja 2023. godine, a radno vrijeme je od 10 do 22 sata, s time da će klizalište na Silvestrovo 31. prosinca, biti otvoreno od 10 do 16 sati, a na Novu godinu 1. siječnja, od 16 do 22 sata”, poručuju iz uprave Grada Samobora.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.