RADIONICA ZA OSOBE S TIPOM 2 ŠEĆERNE BOLESTI

Polaznici radionice članovi su raznih udruga, članica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, iz svih dijelova Hrvatske

Ilustracija

Hrvatski savez dijabetičkih udruga i ove godine organizira edukativnu radionicu za oboljele od šećerne bolesti tipa 2. Radionica će se održati od 25. do 28. listopada 2018. u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu.

Polaznici radionice imat će priliku sudjelovati u nizu predavanja i aktivnosti koje će održati priznati stručnjaci iz područja vezanih uz liječenje i upravljanje šećernom bolesti. Do 2016. godine u Hrvatskoj je šećerna bolest dijagnosticirana u 284.185 odraslih osoba, a procjenjuje se da oko 40% oboljelih još nije otkriveno pa se procjena ukupnog broja oboljelih od šećerne bolesti penje na više od 450 tisuća.

U tom velikom broju oboljelih osoba preko 90% boluje od šećerne bolesti tipa 2. Polaznici radionice članovi su raznih udruga, članica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, iz svih dijelova Hrvatske. Radionica je popunjena do posljednjeg mjesta u vrlo kratkom roku što pokazuje veliku zainteresiranost oboljelih da se educiraju o toj temi i time aktivno sudjeluju u svom liječenju uz svesrdnu pomoć zdravstvenih stručnjaka.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga s udrugama članicama i nadalje će raznim programima raditi na pomoći oboljelim osobama od šećerne bolesti i naglašavati potrebu za sudjelovanjem cjelokupne zajednice u cilju podizanja svjesnosti o važnosti sprječavanja i pravilnog liječenja šećerne bolesti.

 

Press materijal