Plesni centar u svjetskim analima arhitekture

Nekadašnje Kino Lika arhitektonski studio 3LGD pretvorio je u Zagrebački plesni centar.

Autor: Maja Gujinović 12/10/2009 8:35

U preuređenim prostorima nekadašnjeg Kina Lika 24. listopada ove godine, otvoren je dugoočekivani Zagrebački plesni centar a program s više od 15 premijernih, domaćih i gostujućih projekata, publika je prepoznala i nagradila gotovo neprestano punim gledalište. Samo dva mjeseca nakon otvorenja, Centar je dobio i veliko priznanje struke – doduše, one arhitektonske.

Autori centra, studio 3LHD nominiran za najuspješnije oblikovanje i unutrašnje uređenje-.-Sandro Lendler-.-U samo dva mjeseca programa gledalište Zagrebačkog plesnog centra je stalno puno.

Naime, Udruga hrvatskih arhitekata objavila je nominacije za svoje godišnje nagrade, odabrane među 145 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini. U kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2009. godini, za nagradu “Bernardo Bernardi” nominirani su: 3LHD za Interijer dvorane Zamet u Rijeci, Zora Salopek Baletić za palaču Lešić-Dimitri u Korčuli te 3LHD za Plesni centar – rekonstrukcija Kino Lika u Zagreb.

Dobitnici nagrada bit će objavljeni na godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2009. godini, a koja će biti otvorena 15. prosinca u Nastavno-sportskoj dvorani u osječkom Gradskom vrtu. Za izložbu, koja se organizira od 1984., ove je godine prijavljeno 145 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini, u kojima je sudjelovalo oko 200 suradnika.

Svjetski online magazin pratio priču o projektu rekonstrukcije kina u plesni centar

Gotovo istovremeno, priču o rekonstrukciji Kina Lika u Zagrebački plesni centar objavio je i vodeći svjetski on-line magazin za arhitekturu i oblikovanje – Dezeen. Prikaz projekta naišao je na iznimno pozitivne ocjene Dezeenovih korisnika, a cijelu priču moguće je pronaći na adresi http://www.dezeen.com/2009/12/08/zagreb-dance-center-by-3lhd/