Vukovi večeras idu po iznenađujuću pobjedu

Vedran Vukušić u kaciji pod košem

Autor: Boris Matijašević 12/10/2009 8:34

Večeras u Draženovu domu gostuje ponajbolja europska momčad i jedan od najvećih favorita ovogodišnje Eurolige. U sedmom kolu skupine A  Cibona dočekuje Barcelonu, klub čiju je tradiciju i slavu nepotrebno spominjati. Može li se Cibona suprotstaviti takvoj mega-momčadi? Cibona, koja nakon jedanaest kola drži prvo mjesto u solidnoj NLB ligi, ali i koja je posljednja u svojoj skupini Eurolige? Teško, vrlo teško, no u sportu je sve moguće.

– Barcelona ima najbolju momčad u posljednjih deset godina. Prošle godine igrali su Final Four i toj su momčadi dodali pet odličnih igrača, Morris, Mickel, Rubio, Lorbek i.N’Dong bili bi starteri u svakoj europskoj ekipi – izjavio je uoči utakmice trener ‘cibosa’ Velimir Persović.

Nije sigurno da će Rubio sutra zaigrati. Taj mladić, 19-godišnjak za kojeg je Barcelona Joventutu platila 3,5 milijuna eura odštete vrijedi više od cijelog ciboninog budžeta za ovu godinu (1,8 milijuna eura). Bez obzira zaigrao Rubio ili ne, Perasović smatra da je Barcelona u svakom slučaju favorit.

– Oni imaju toliko kvalitetnih igrača da mogu ‘pokriti’ neigranje jednog, koliko god kvalitetan bio. Ako oni budu odigrali u svom ritmu šanse su nam minimalne. Dakle, naš je cilj onemogućiti ih u tome, i onda eventualno možemo nešto napraviti.

U što se mogu pouzdati ‘vukovi’? Prvenstveno u svoju mladost i nesputanost rezultatom, jer Barcelona nije protivnik protiv kojeg bi trebali tražiti pobjedu za prolaz u Top 16. Cibosi utakmicu protiv ‘Blaugrane’ moraju shvatiti kao pripremu za utakmice u kojima će se rješavati europski status, Slijedeći tjedan u Zagreb stiže Fenerbahce, a početkom slijedeće godine cibose očekuje gostovanje kod Žalgirisa u Kaunasu te domaći susret s Asvelom