Na dodjeli nagrade Modna ikona, svega osim ikona

Autor: Bojana Križić 12/10/2009 8:48

-.-Marina Damjan, www.zagrebancija.com-.-Prvu dodjelu nagrada “Westgate Fashion ikona” koja se jučer održala upravo u shopping centru Westgate publika će pamtiti po ozbiljnom manjku zvijezda i katastrofalnom voditeljskom angažmanu Borisa Mirkovića i Vanje Halilović. Što još reći o celebrity događaju na kojemu je najiščekivaniji gost Milan Bandić.

95 nominiranih javnih ličnosti ocjenjivao je stručni žiri u sastavu od fotografkinje Mare Milin, stilista Borisa Banovića, modne agentice Tihane Herapin-Zalepugin i glavne urednice časopisa The Best Shop Sandre Pragićević, a glasovali su i čitatelji indexa i časopisa The Best Shop. Dodijeljeno je 18 nagrada, devet ženskom i devet muškom dijelu estrade te jedna nagrada za najbolji par, no od nominiranih 95 ličnosti, pojavilo se 11.

>> VIŠE POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI

Najbolje obučenom glumicom proglašena je Nina Badrić koja nije primila nagradu zbog obaveza u inozemstvu. U njenoj su konkurenciji bile Severina, Ivanka Mazurkijević, Ida Prester te Natali Dizdar, koja se od nominiranih jedina pojavila na improviziranom crvenom tepihu u hodniku Westgatea, no otišla razočarana odmah nakon što je Vanja Halilović izrekla ime Nine Badrić.

Najbolje odjeven pjevač bilo je Kristijan Beluhan, a najbolje obučena glumica Bojana Gregorić-Vejzović koja je utrčala na mjesto izbora sekundu prije prozivke njena imena i filmski za sobom bacila kaput i šal.

Najbolje odjevenim glumcem proglašen je Livio Badurina, koji je također zakasnio na event, a priznanja su dodijeljena i kolegama menadžera jer se nagrađeni nisu pojavili.

-.-Marina Damjan, www.zagrebancija.com-.-Prisustvom nas nije počastila ni Dijana Čuljak Šelembaj koja je odabrana za najbolje odjevenu TV voditeljicu, no priliku za pokušaj ironiziranja izbora nije propustio nagrađeni TV voditelj, redcarpetovac Danijel Delale, komentiravši kako će se za sljedeću godinu još više potruditi slijediti stil svoga uzora, pjevačice Lady Gage.

Najbolje odjevena političarka, Vesna Pusić, također nas nije počastila dolaskom uz ispriku posla u inozemstvu, a najbolje odjevenog političara, Milana Bandića čekali smo čak sad vremena kako bi rekao tek da je priznanje dobio jer nije imao poštene konkurencije.

Nagradu za Red Carpet look dobila je glumica i spisateljica Jelena Veljača koja ni u ovoj prilici nije razočarala glamuroznom purpurnom baršunastom haljinom s kojom se isticala iz casual odjevenog društva. Najbolji u Red Carpet looku u kategoriji jačeg spola dobio je Neven Ciganović. PItali smo članove žirija što je tako posebno u Veljačinom looku.

– Ona je definitivno stvorila jedan osebujan stil po čemu je prepoznatljiva. Trendovi prolaze, no stil je to što ostaje i to što Jelena jako dobro njeguje. I možda ozgleda da je ona danas došla pre glamurozno obučena, a možda smo i svi mi pre casual – rekla nam je urednica Best Shopa, dok je Fashion Guru rekao da bi readije na tom mjestu vidio Natašu Janjić.

-.-Marina Damjan, www.zagrebancija.com-.-– Ipak, većinu glasova dali su čitatelji na internetu i u časopisu, tako da nismo imali puno slobode. No mislim da je Jelena i zaslužila ovu nagradu jer već nekoliko godina za redom iskazala se kao vrlo modno osvještena javna ličnost – priča stilist. Banović je pohvalio i večerašnje izdanje Bojane Gregorić-Vejzović, ali i komentirao Sunčicu Lalić.

– Ona je trendsetterica i zbilja rijetko pogriješi u odabiru. Mislim, ova haljina na njoj stoji 20 000 kuna. Nije da novac garantira stil, i najbolji pogriješe, ali njoj jako dobro ide – hvali Banović.

Fešnistica i Fešnist dodjele bili su Anica Martinović i Dragan Jurij, koji je sa suprugom Sunčicom dobio i priznanje za najbolje odjeven par.

Zanimljivo, izvanrednu nagradu koju je dodjeljivala stomatološka ustanova Ortoimplant, za najljepši osmijeh dobili su Mario Valentić i Jelena Veljača. I dok protiv Marijevog osmijeha zaista nemamo što reći, Jelenin jedva da smo vidjeli zbog njenog uobičajenog otresitog ponašanja.

Najveću nagradu, nagradu za modni uzor, dobila je glumica Ana Karić.

Ova dodjela wannabe ‘modnog Oskara’ na kojoj se nije pojavio nitko nominiran, već samo nekolicina nagrađenih, ne bi bila potpuna bez katastrofalnog voditeljskog angažmana Borisa ‘Genijalno’ Mirkovića i povratničke zvijezde TV ekrana Vanje Halilović. Točku na i Borisovu vikanju u mikrofon i Vanjinom zamuckivanju stavili su njihovi lapsusi, ponavljanje već dodijeljenih nagrada, požurivanje predstavnika sponzora koji su dodjeljivali nagrade s pozornice te upaljeni mikrofoni iza pozornice.