Ove subote starta besplatna ‘Škola bicikliranja 18+’

Potaknuta crnom statistikom stradavanja biciklista u Hrvatskoj i EU, u organizaciji udruge Sigurnost u prometu će se u Zagrebu ovu subotu, 7. listopada, u prostorijama Boćarskog doma i na poligonu AŠ Megastart održati posljednja ovogodišnja besplatna edukacija i trening sigurne vožnje za sve zainteresirane bicikliste

Foto: Press materijal

Prije 2 tjedna bila je najavljena edukacija sigurne vožnje za sve bicikliste, ali su vremenske neprilike učinile svoje, tako da su brojni prijavljeni polaznici otkazali dolazak, a sada je nova prilika za sve njih da nauče nešto novo ili utvrde postojeće znanje.

U okviru Škole bicikliranja 18+ polaznici će biti upoznati s aktualnim stanjem sigurnosti biciklističkog prometa, sigurnim načinom sudjelovanja biciklista u prometu, relevantnim prometnim propisima, osnovama pružanja prve pomoći, značaju biciklističke infrastrukture te prednostima korištenja sustava javnih bicikala.

– Svakodnevno smo svjedoci brojnih situacijama u kojima su ugroženi biciklisti, pa mislimo da svi oni trebaju naučiti kako se pravilno ponašati u prometu. Dosadašnji je odaziv bio odličan i s velikim ponosom gledamo na sve dosadašnje edukacije, kao i reakcije, pa vjerujemo da će i sada biti tako – kažu iz udruge Sigurnost u prometu, uz dodatak da će za sve one koji su zainteresirani, a nemaju bicikl tvrtka Nextbike osigurati besplatan najam bicikala tijekom trajanja škole i nagradne poklon bonove u vrijednosti 100 kuna.

Nakon teoretskog dijela slijedi praktični dio programa edukacije na poligonu ‘Kockica’ na Prisavlju.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke tajniku udruge Georgu Davoru Lisicinu na broj 099/ 805 4040.

Početak je zakazan u 10 sati.