Glazbeno – scenski spektakl ‘Mirakul’ vraća se u Lisinski

Više od 300 godina u Sinju se alkom slavi čudesna pobjeda nekoliko stotina sinjskih bojovnika i fratara u borbi s nadmoćnim Osmanlijama 1715. godine., što je i inspiracija za glazbeno-scenski spektakl 'Mirakul' čija je praizvedba prošle godine napunila veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog do posljednjeg mjesta

Foto: Press materijal

Idejni začetnik ‘Mirakula’ i autor glazbe Dražen Žanko svojim je glazbenim izričajem spojio etno motive Zagore, pop glazbe, opere i klapskog pjevanja u jednu kompaktnu cjelinu u kojoj jedna vrsta glazbe nadopunjuje drugu.

Libreto, priču, dramaturšku obradu i stihove nekih pjesama potpisuje Ivan Ivica Krajač, scenografiju Zlatko Kauzlarić-Atač, autor sinopsisa i povijesnog aspekta priče je fra Mirko Marić, a za spektakularne aranžmane zaslužan je Antonio Zadro.

‘Mirakul’ je kompaktno djelo koje pokazuje vrijednost glazbenog izričaja i riječi u osmišljavanju Hrvatskog nacionalnog identiteta. Ovo je zapravo jedna prekrasna priča koja predstavlja hrabrost, ponos, pobjedu, slobodu i vjeru. Zasnovana je na tri sveta osjećaja svakog slobodoumnog naroda: na domoljublju, vjeri i višestoljetnoj ogorčenoj borbi za slobodu kako naroda tako i svakog pojedinca u njemu. Uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske, koji je i omogućio veličanstvenu pobjedu šačice hrabrih branitelja Sinja i Cetinskog kraja, nad stostruko jačom osmanlijskom silom, narod istinski vjeruje i nosi je u svojim srcima već stoljećima.

Ovaj spektakl vraća se na velika vrata u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog 17. listopada u 19:30 sa značajnim imenima hrvatske glazbene i dramske scene. U ovom mjuziklu sudjeluje više od stotinu izvođača, a neke od najzapaženijih uloga igraju Joško Ševo, Boris Pavlenić, Damir Mihanović-Ćubi, Stjepo Gleđ- Markos, Radojka Šverko, Max Hozić, Ervin Baučić, Lidija Horvat Dunjko, Danijela Pintarić i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu kupiti na: ticketshop.hr i na ulaznice.hr.