Budite i vi dio edukativno – zabavne manifestacije ‘Jesen na Knežiji’

Cjelodnevnu manifestaciju 'Jesen na Knežiji' i ove su godine organizirali Mjesni odbor Knežija, Vijeće gradske četvrti Trešnjevka - jug, Grad Zagreb i Centar za kulturu Trešnjevka

Foto: Ana Stilinović

Zagrebačka Knežija osim što je subotnje jutro dočekala okupana suncem, privukla je i veliki broj svih generacija koji su uživali u kulturno – umjetničkom i gastro programu u sklopu manifestacije Jesen na Knežiji. Posebno su veseli bili mališani kojima je i bilo posvećeno dopodne uz razne besplatne radionice, sportski poligon i mali ZOO.

– Došli smo pokazati veslanje i sport općenito. Interes djece je velik, a već se pokazalo i nekoliko talentiranih klinaca. Ova manifestacija je vrlo korisna jer djeca vide svašta, druže se i isprobavaju razne aktivnosti – izjavio je veslač Valent Sinković.

Jesen na Knežiji organizirana je kako bi građane upoznali s lokalnom raznovrsnom društvenom ponudom, učinili kulturu dostupnu svima, te uspostavili dijalog s kvartovskim vijećnicima.

– Jedan od planova zašto smo organizirali ovo druženje je komunikacija s građanima. I mi tražimo razne načine kako bi nam ljudi mogli što više neposredno dojavili probleme, inicijative ili ideje na što mi kao mjesni odbor možemo utjecati. Ovo je jedna izvrsna prigoda da nađemo rješenje za rješavanje takvih stvari – rekao je član Vijeća Mjesnog odbora Knežija Mario Tomas.

Najveće iznenađenje ovogodišnje manifestacije je modna revija kojom će se u parku predstaviti radnice Kamenskog čije će kreacije nositi i Vijećnici Mjesnog odbora Knežija, ali i sama predsjednica Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka – Jug, Jasmina Zuber Majerić. Na taj način pomaže se radu Udruge Kamensko koja je nedavno obilježila osmu godinu od početka borbe za vlastita prava. Revija počinje u 19 sati, a nakon toga sve do 22 sata očekuje vas nastup nastup KUD-ova, zbora, te učenika glazbene škole.