Izviždali Vidoševića na pozitivnom koncertu

Autor: Bojana Križić 12/2/2009 11:28

-.-Marina Damjan-.-Po deseti su put u Hrvatskoj na pozornicu stali društveno angažirani bendovi i svojom glazbom upozoravali na širenje virusa HIV-a, načinima prevencije i zaštite, ali i ophođenju s ljudima koji su zaraženi.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S KONCERTA U TVORNICI

Gotovo dupkom puna Tvornica podržala je sve izvođače, ali ne i političare. Na videozidu u pauzama između bendova vrtjela se reklama predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića koja je redovito izviždavana u svakoj pauzi.

Do sada smo na ovoj manifestaciji za cijenu od 40 kuna mogli gledati Let 3, Elemental, Urbana i 4, Vatru i Ramirez, a ove je godine koncert predvodio bend Hladno Pivo, dok je program vodila poznata voditeljica Ana Stunić.

Uz njih na pozornici Tvornice kulture zasvirali su i Belfast food, Diskurz, Đana Šegon i Superneon te Southern Alias, u nadi da će pomoći stvaranju kulture borbe protiv spolno prenosivih bolesti.

Pokrovitelj Durex svim je gostima dijelio besplatne kondome i brošure s naputcima o odgovornom ponašanju tjekom seksualnog odnosa, upozoravajući tako na stanje u Hrvatskoj koje nije tako bezazleno kao što se pretpostavlja.

Zdravstvene organizacije procjenjuju kako se u Hrvatskoj broj zaraženih HIV-om kreće između 900 i 1500 osoba. Hrvatska se još uvijek ne ubraja u zemlje u kojima je velik broj zaraženih HIV-om. No samo se jedan posto populacije testira iako je testiranje besplatno i anonimno.