Tečaj informatike za oboljele od multiple skleroze

Autor:: M. M. 12/2/2009 10:57

U računalnoj radionici ‘Svi smo protiv’, tijekom listopada i studenog 13 osoba oboljelih od multiple skleroze pohađalo je tečaj informatike. Radionica je održana u organizaciji Društva multiple skleroze Grada Zagreba.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, pročelnica ili zamjenica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom uručiti će uvjerenja o uspješno završenom tečaju polaznika. Također će nekolicini od njih biti uručene darovnice kojima im Udruga zajedno s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom daruje računalo.

Svečana podjela uvjerenja i darovnica uz organizaciju malog domjenka biti će upriličena u petak, 4. prosinca 2009.godine s početkom u 15 sati, u prostorijama udruge ‘Svi smo protiv’ u Remetinečkoj 60. Prilika je to za promoviranje rada ovih Udruga u cilju informatizacije osoba s invaliditetom, kao i za suradnju s Gradom Zagrebom i Gradskim uredima.

Svi oni koji imaju staro računalo i više im ne treba, mogu ga darivati onima koji računalo trebaju. Također, ovom prilikom svi se mogu uputiti na činjenicu da postoje volonteri koji provode program kroz prevenciju suzbijanja neprihvatljivog ponašanja i ovisnosti, osposobljavaju računala za daljnju upotrebu i poklanjaju ih onima kojima su potrebna.