EKSKLUZIVNO: Sutra smjene u Zagrebačkom holdingu

Novi prostori Zagrebačkog holdinga na Vukovarskoj

Autor: Sanjin Španović 12/2/2009 12:38

Predsjednik Zagrebačkog holdinga Ivo Čović sutra će smjeniti direktora Autobusnog kolodvora Franju Žulja i ‘kordinatoricu poslova’ u toj tvrtci Vesnu Majher, doznajemo od pouzdanog izvora u Zagrebačkom holdingu.

-.-Bruno Pavuša-.-– Nalazi interne revizije su katastrofalni i Čović nema druge nego ih maknuti od tamo i dovesti novo lice – rekao nam je izvor iz Holdinga.  

Direktor korporativnih komunikacija Dušan Viro nije želio niti potvrditi, ali niti demantirati ovu informaciju. Rekao je tek da će Ivo Čović sutra na stol dobiti rezultate istrage o slučaju Vesne Majher.

– Danas će popodne biti gotova istraga, te ćemo potom moći više o tome. Do tada ne mogu ništa komentirati – rekao je Viro.

Neslužbeno doznajemo da Čović u rukavu ima spremno ime za nasljednika za mjesto direktora AKZ, no njegovo ime i dalje drže u tajnosti.

Ovakva smjena rezultat je afere ‘zagrebački Buljubašić – Vesna Majher’ za koju se otkrilo da je tijekom protekle tri godine bila zaposlena u Autobusnom kolodovoru, primala plaću od sedam tisuća kuna, ali nije dolazila na posao.

Majher inače trenutno obavlja i funkciju šefice financije predsjedničke kampanje Milana Bandića.
Čović se na ovakav potez odlučio jer je riječ o teškoj povredi radnog odnosa I od strane Majher, ali I direktora Žulja koji je zaposlio Bandićevu šeficu financija.

Još nije poznato hoće li Žulj dobiti neko savjetničko mjesto ili će u potpunosti biti udaljen iz Zagrebačkog holdinga. Riječ je o trećoj smjeni jednog od mnogobrojnih Bandićevih direktora, savjetnika i članova Uprava.

Podsjetimo na proljeće je smjenjen jedan od direktora Zagrebačkih cesta Stipo Ćorić zbog vulgarnog vrijeđanja novinarki Večernjeg lista. Potom je u rujnu zbog nepravilnosti u poslavanju smjenjen I Stjepan Cerovski, direktor podružnice Vladimir Nazor.

Reakciju Milana Bandića pročitajte u tekstu: Bandić: U slučaju Majher trebaju svi odgovarati