IZMJENE PROMETA U SUBOTU 4. LIPNJA: Zbog Povorke ponosa u centru i koncerta Progledaj srcem na Maksimiru

FOTO: Ivan Novosel

Povorka ponosa Zagreb Pride 2022. koja će se održati u subotu, 4. lipnja, uvjetuje izmjene u prometu užeg gradskog središta od 16.10 do 18 sati.

Tramvajski promet bit će obustavljen Savskom cestom (sjeverno od Vodnikove), Frankopanskom, Ilicom (od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića), Jurišićevom, Zrinjevcem, Ulicom Franje Račkog, Draškovićevom (od Ulice kneza Mislava do Vlaške), Vlaškom, Ribnjakom I Ksaverskom cestom te će tramvajske linije 4, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera:

Linije 6, 13 i 17 prometovat će preko Vodnikove i Glavnog kolodvora do svojih krajnjih odredišta.

Linije 4 i 11 prometovat će izmijenjenom trasom: Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Šubićeva – Kvaternikov trg – i dalje redovnom trasom do Dubrave, odnosno Dupca.

Linija 12 će od Ljubljanice voziti Ulicom grada Vukovara, zatim Držićevom I Šubićevom do Dubrave.

Linija 14 umjesto do Mihaljevca, vozit će do Borongaja trasom: Zapruđe – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Zvonimirova – Borongaj.

Na dijelu trase kojom će biti onemogućeno prometovanje tramvajske linije 14, vozit će autobusi linija 102 i 233 na relaciji Mihaljevac – Kaptol.

Autobusi linije 118 će od 15.30 do 16.40 sati, zbog prolaska sudionika Povorke, prometovati skraćeno na relaciji Magazinska/B. Adžije – Voltino.

Polasci sa stajališta Magazinska/B. Adžije ostvarivat će se pet minuta kasnije u odnosu na vremena koja su u voznom redu navedena kao polasci s Trga Mažuranića, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

U subotu, 4. lipnja na stadionu Maksimir održat će se koncert Progledaj srcem na kojem se očekuje veliki broj posjetitelja. Nakon završetka koncerta očekuje se obustava tramvajskog prometa od Kvaternikovog trga do Dubrave te Zvonimirovom ulicom, od Trga žrtava fašizma do Borongaja.

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol), 226 (Kaptol – Remete – Svetice) i 227 (Svetice – G.Bukovac – Gračansko Dolje) prometovat će skraćeno do rotora Bukovačka/Petrova, odnosno do stajališta Prilesje.

Polasci sa stajališta Prilesje ostvarivat će se pet minuta kasnije u odnosu na vremena koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.

Uz tramvajske i autobusne koridore bit će raspoređeno prometno osoblje ZET- a koje će osiguravati prometnu povezanost sukladno prohodnosti trasa.