EUROPSKO PRVENSTVO ZA OSOBE S INVALIDITETOM U LAŠKOM: Naši predstavnici osvojili pet medalja

Na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Laškom naši paraolimpijci ostvarili su trijumf. U Hrvatsku su se vratili s jednom zlatnom, dvije srebrne i dvije brončane medalje

Godina dana prošla je od Paraolimpijskih igara na kojima su naši reprezentativci u stolnom tenisu osvojili dvije medalje, a s Europskog prvenstva, koje je trajalo do 5. listopada u Sloveniji, kući su se vratili s njih pet.

– Presretni smo jer smo očekivali nekoliko medalja, ali ne u ovolikom broju. Čovjek treba biti objektivan, ali sport je takav kakav je, nekad ti uzme, a nekad daje. Sad smo ostvariti sve što smo željeli, a mislim da je to plod i rezultat svega onog što smo sijali zadnjih desetak godina. Želim zahvaliti isključivo igračima koji su na ovom natjecanju bili svi za jednog. Zajednički smo disali i zajednički smo se borili, zato su nam i rezultati takvi kakvi jesu – izjavila je trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.

Rezultati su jedna zlatna, dvije srebrne i dvije brončane medalje, što predstavlja trijumf na europskim prvenstvima otkako naši paraolimpijci nastupaju na njima.

– Ovi rezultati su prekrasni. Prije našeg odlaska na Europsko prvenstvo u Laško, potajno smo se nadali osvojiti neku od medalja, ali ovakav broj nismo mogli ni sanjati – dodao je izbornik Emil Gubica.

Svoje sportske vještine pokazali su natjecanju na kojem se nadmetalo se više od 280 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 30 zemalja.

– Tamo su bili najbolji europski igrači, stvarno kvalitetne ekipe. Sljedeće godine nas očekuje Svjetsko pojedinačno prvenstvo, ako bude zdravlja i sreće, očekujemo i tamo lijep rezultat. Nećemo ništa unaprijed govoriti, do toga ima skoro godinu dana, no želim se što bolje pripremiti kako bi mogao što bolje odigrati – rekao je stolnotenisač Pavao Jozić.

Ako nastave dosadašnjim tempom, dobrih rezultata neće nedostajati.