FAŠNIK U ZOOLOŠKOM VRTU: Slobodan ulaz za svu djecu koja dođu kostimirana!

Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17 sati, a ulaz u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.

FOTO: Prorsus komunikacije

Fašnik će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti danas, 13. veljače, te u utorak, 16. veljače, a sva djeca koja na te dane dođu kostimirana, imat će slobodan ulaz, naveli su u svom pozivu djelatnici ZOO-a.

Šetnjom kroz Divlje srce grada obitelji mogu upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane.

Ljubičastoprsa goura svoju krunu nikada ne skida s glave, a tamno područje oko očiju na licu prstenastorepog lemura podsjeća na masku lopova.

FOTO: Prorsus komunikacije

Marabu je impozantna ptica koja sliči dirigentu u fraku.

FOTO: Prorsus komunikacije

Zebrasti miš obožava svoj prugasti uzorak koji ga razlikuje od drugih sitnih glodavaca.

FOTO: Prorsus komunikacije

Krinka vijetnamske mahovinaste žabe je nevjerojatna. Kada se umiri, ta žaba zeleno-smeđe boje s bradavicama izgleda kao mahovina.

FOTO: Prorsus komunikacije

Živi list je kukac koji oponaša list kako bi se zaštitio.

FOTO: Prorsus komunikacije

Zelena pak nosata ljutica plijen promatra pretvarajući se da je lijana.

FOTO: Prorsus komunikacije

Posebne moći ima tropasni pasanac. Taj se mali oklopnjak u slučaju opasnosti pretvara u kuglu.

FOTO: Prorsus komunikacije

S posebnim će zanimanjem čudesan životinjski svijet promotriti skupina učenika Veterinarske škole. Oni će Zoološki vrt posjetiti u utorak u 9 sati maskirani u tradicionalne fašničke likove među kojima su konji, volovi, vukovi i ptice. Te su maske učenici izradili nakon proučavanja fašničkih i pokladnih običaja. Posjet Zoološkom vrtu učenici pripremaju u sklopu Kulture turizma, projekta na kojem njihova škola surađuje s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Tijekom boravka u Vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati epidemioloških mjera. Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17 sati, a ulaz u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.