OBLJETNIČKI KONCERT: Rucneri pokazali kako je divno baviti se glazbom

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, ljubitelji glazbe uživali su u koncertu gudačkog kvarteta Rucner, kojim je obilježena njihova 20. godišnjica, ali i predstavljen novi spot koji pokazuje ljepote kontinentalne Hrvatske

Foto: Press materijal

Već dva desetljeća Gudački kvartet Rucner svojom glazbom ispunjava koncertne dvorane diljem Republike Hrvatske, a ovoga puta zagrebačka publika imala je priliku uživati u posebnom programu koji su članovi kvarteta, sa svojim prijateljima, pripremili kako bi obilježili jubilarnu obljetnicu.

– Imamo prvo promociju cd-a “Rucneri sviraju Uhlika”, zatim vrlo atraktivan video spot “Mala slavonska rapsodija”. Sviramo kvartet, ali i Ana i Mario Rucner, dakle gudački sekstet, a zatim s našim dugogodišnjim prijateljem, možemo reći članom obitelji,  Peterom Soaveom jedan naš standardni program – objasnila je violončelistica Snježana Rucner.

Obožavatelj, ali i prijatelj poznate glazbene obitelji je i sam zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji nije propustio pravu glazbenu poslasticu.

– Ono što je obitelj Rucner napravila graniči s glazbenom fantastikom. Obitelj koja živi glazbu obilježava 40. godina umjetničkog djelovanja, stoga na poseban način to proslavimo – izjavio je Bandić.

Doznali smo i tajnu uspjeha obitelji, čiji su svi članovi poznati glazbenici.

– Puno rada, puno rada, vježba se dok se ne izvježba, a ostalo je ljubav prema tome što radimo – otkrila je Rucner.

Ovo je samo još jedan dokaz da ako uživate u onome što radite, uspjeh dolazi sam od sebe.