Održana sjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka – sjever

Vijećnici su raspravljali i o ostalim točkama dnevnog reda sjednice Gradske skupštine, ali i izglasali da se u plan uvrsti i obnova zgrade mjesnog odbora Samoborček

Na, za javnost otvorenoj sjednici Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever, vbijećnici su se dotaknuli nekoliko tema bitnih za građane ovog dijela grada. Da je apsurdno da građani sami plaćaju ograđivanje spremnika za odvoz otpada, slažu se i pojedini vijećnici.

-Imate situaciju u kojoj će građani to morati sami plaćati, a to je kao da građani pojedinih uskih ulica u Podsljemenu posebno plaćaju manje kamione koji ondje odvoze otpad – komentirao je član VGČ Trešnjevka- sjever Stanko Borić.

Borić tvrdi kako bi ovakve ograde narušile i vizuru grada, te usporile odvoz smeća. Kritike su članovi uputili i na strategiju upravljanja otpadom u gradu Zagrebu, a najglasniji je bio Antonio Pešut koji je istaknuo kako sama strategija ne donosi neka od važnijih rješenja poput sortirnica i preša.

Vijećnici su raspravljali i o ostalim točkama dnevnog reda sjednice Gradske skupštine, ali i izglasali da se u plan uvrsti i obnova zgrade mjesnog odbora Samoborček, kao i da se pred vijećnike ubuduće dostavljaju vremena i dnevni red održavanja sjednica Vijeća mjesnih odbora, kako bi komunakcija među njima bila što bolja.