8. Međunarodni sajam turizma PLACE2GO

Na sajmu, koji se etablirao kao platforma koja na uspješan način povezuje međunarodne turističke subjekte s potencijalnim poslovnim partnerima, ove će godine sudjelovati više od 200 izlagača iz 22 zemlje

Ovogodišnji 8. međunarodni sajam turizma PLACE2GO održat će se od 15. do 17. ožujka u Areni Zagreb uz Sjevernu Makedoniju kao zemlju partnera.
Prvi dan sajma namijenjen je isključivo akreditiranim poslovnim korisnicima, a B2B dan u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij povezat će više od tisuću turističkih profesionalaca koji žele uspostaviti nove poslovne kontakte, podijeliti ključna znanja o turističkoj djelatnosti te osigurati veće poslovne rezultate u 2019.

– Možemo se pohvaliti činjenicom da je Zagreb 365 turistička destinacija, iza čega stoje združeni napori Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i zagrebačke Turističke zajednice. No moramo naglasiti i značaj Zagrepčanki i Zagrepčana, koji svojom ljubaznošću i šarmom daju ukupnom turističkom proizvodu prepoznatljivi zagrebački štih – naglasila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Olivera Majić.

– Kada se osvrnem na postignuto u posljednjih osam godina iznimno sam ponosna jer smo uspjeli u svojoj zamisli kada smo pokrenuli prvi PLACE2GO. Stvorili smo godišnju manifestaciju koja više nije tu samo da promiče turističku djelatnost, već etablira kao vrijedan prodajni i komunikacijski alat bez kojeg napredak pojedinačnih organizacija u turizmu, a zatim i gospodarstva u cjelini nije moguće zamisliti – istaknula je direktorica sajma Damjana Domanovac.

Direktor Janevski naglasio je da je Makedonija u 2018. imala veliki porast noćenja, odnosno dolazaka turista, te dodao kako će fokus Agencije za promociju i podršku turizmu biti na hrvatskom turističkom tržištu i u zemljama Jadranske regije u kojima vide veliki potencijal.

Na sajmu, koji se etablirao kao platforma koja na uspješan način povezuje međunarodne turističke subjekte s potencijalnim poslovnim partnerima te sajam koji na jednom mjestu okuplja velik broj etabliranih putopisaca, ove će godine sudjelovati više od 200 izlagača iz 22 zemlje.