ZET-om u Noć muzeja

Tradicionalna kulturno - turistička manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će se u petak, 26. siječnja. Posjetiteljima će vrata muzeja biti otvorena od 18 sati, do 1 sat poslije ponoći, a ulaz je besplatan

Foto: Sarah Srdar Žiljak

ZET se, između ostalog, uključuje u manifestaciju i prijevozom posjetitelja izvanrednim linijama koje će u prometu biti od 18 sati.

Turistički tramvaj vozit će na muzejskoj liniji kružnom trasom Rooseveltov trg – Frankopanska – Trg bana Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Rooseveltov trg.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad, trasom Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Autobus će od 18 sati pa sve do ponoći voziti i na liniji sa Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i  Zagrebačkog velesajma (paviljon 7) te natrag.
Polasci sa Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci sa Zagrebačkog velesajma ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači.