Želite prestati pušiti? Javite se u besplatnu školu nepušenja!

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Zakladom Hrvatska kuća disanja, Specijalnom bolnicom za plućne bolesti i Poliklinikom za bolesti dišnog sustava obilježava Svjetski dan kronične opstruktivne bolesti pluća, koji se ove godine obilježava pod krilaticom 'Mnoga lica KOPB-a'

Foto: Ilustracija

Poliklinika za bolesti dišnog sustava u Prilazu baruna Filipovića 11, poziva 15. studenog 2017. pušače i bivše pušače, starije od 35 godina na Dan otvorenih vrata. Građani će moći obaviti besplatan pulmološki pregled od 9.00 do 17.00 sati. Pregled uključuje: spirometriju, mjerenje kisika u perifernoj krvi i mjerenje ugljičnog monoksida (CO) u izdahnutom zraku. Pregledi se obavljaju bez uputnice i najave.

Specijalna bolnica za plućne bolesti, u prostorima Poliklinike, Rockefellerova 3, održat će 15. studenog 2017. interaktivne radionice s bolesnicima pod nazivom ‘Pravilnim disanjem do daha’ u razdoblju od 10.00 do 14.00 sati. Prethodna najava sudjelovanja na radionicama nije potrebna.

Zaklada Hrvatska kuća disanja u prostorima Zaklade, Dukljaninova 3, obilježit će 15. studenog 2017. Svjetski dan KOPB-a Danom otvorenih vrata od 12.00 do 16.00 sati i to savjetovanjem za građane, gdje će liječnik specijalist pulmolog i psiholog biti na raspolaganju građanima za sva pitanja o kroničnoj opstruktivnoj plućnoj bolesti.

Ujedno Zaklada Hrvatska kuća disanja najavljuje javnozdravstvenu akciju ‘Školu nepušenja’. Škola je besplatna i na nju se mogu javiti svi koji žele prestati pušiti. Škola započinje 20. studenog 2017. od 17.00 do 19.00 sati i traje tri mjeseca. Program ‘Škole nepušenja’ dostupan je na web stranici Zaklade, www.hrvatskakucadisanja.hr.

Za ‘Školu nepušenja’ građani se mogu prijaviti na e- mail: akomljenovic@toraks.hr ili na
telefon: 01 455 0299.