RADOVI TRAJALI 120 DANA: Kraj je radovima na Maksimirskoj cesti, tramvajska pruga ponovno u pogonu

Završeni su radovi na sanaciji tramvajske pruge na Maksimirskoj cesti, točnije na dijelu od Bukovačke do Kvaternikovog trga. Obnovljeno je ukupno 2600 metara pruge južnog i sjevernog kolosijeka

Radovi na sanaciji tramvajske pruge na Maksimirskoj cesti, započeti krajem svibnja, napokon su privedeni kraju. Ukupna je vrijednost radova 20 milijuna kuna.

– Sve je završilo kako treba, isprike mojim sugrađanima koji su ovo ljeto pohodili Maksimirsku cestu – ispričao se građanima čelnik metropole Milan Bandić.

Tramvajska je pruga zadnji put rekonstruirana 2001. godine.

– Ove je godine, za ove velike pruge (Mihaljevac – Dolje, Jurišićeva, Savska – Vodnikova – Jukićeva, Frankopanska i Maksimirska) ukupno izdvojeno oko 65 milijuna kuna. Naravno, postoje tu i dodatni troškovi u koje ulaze i sitni popravci koji stoje oko deset milijuna kuna godišnje najviše – rekla je Ljuba Romčević – Žgela, voditeljica podružnice ZET.

U protekle dvije godine, Vijeću je gradske četvrti Maksimir, upućeno dvadesetak zahtjeva građana kojima traže izmjenu tračnica.

– I ako se ne varam, ZET je u više navrata intervenirao upravo na ovom dijelu. Drago mi je da Grad izdvojio sredstva i da je ovo nakon 16 godina kompletno rekonstruirano – kazao je Stanko Gačić, predsjednik VGČ Maksimir.