U TIJEKU JE JAVNA RASPRAVA: Milan Bandić novom se GUP-u nada do polovice iduće godine

Milan Bandić, novom se GUP-u nada do polovice iduće godine

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada objavio je javnu raspravu o prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba. Za vrijeme trajanja javne rasprave, Prijedlog izmjena i dopuna GUP-a, izložit će se na javni uvid u predvorju zgrade Gradske uprave radnim danom, od 08.00 do 16.00 sati i na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

– Uputio sam pismo zagrebačkim poduzetnicima, od kojih svi mi živimo pa i vaš gradonačelnik. Drugo je pismo upućeno Upravi Zagrebačkog holdinga i svim trgovačkim društvima, a tiče se njihovih projekata. Treće je poziv svim pročelnicima Gradskih ureda, a odnosi se na gradske i javne projekte. Osim toga, poslali smo i dopis Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, a tiče se sportskih projekata u Zagrebu. Upućen je i dopis mjesnoj samoupravi kako bi građani mogli izraziti svoje zahtjeve. Nakon te inventure, u roku od godinu dana Gradski će ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada pripremiti sve prijedloge i primjedbe i uvjeren samo da ćemo do polovice iduće godine imati novi GUP – kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Pisana mišljenja, prijedlozi i primjedbe na Prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba dostavljaju se do 26. rujna 2017. na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, stoji u obavijesti na službenim stranicama Grada Zagreba.