Završeni su radovi u Ulici Fakultetsko dobro, parkiranje je do daljnjeg besplatno

Vrijednost je ove investicije milijun i sedamsto tisuća kuna. Parkiranje je trenutno besplatno, no ukaže li se potreba, kazao je Tepeš iz Sektora za ceste, pokrenut će se i ta inicijativa

​Nastavno je na modernizaciju Zoološkog vrta, od Maksimirske ulice na jugu do kraja istočne ograde Zoološkog vrta, uređeno ukupno 250 metara Ulice Fakultetsko dobro. Osim prometnice, uređena su i parkirališna mjesta te nogostup.

– Zbog velikog je priljeva posjetitelja Zoološkog vrta uređena i nova pješačka staza, uređeno je i pedesetak parkirališnih mjesta, proširen je kolnik, riješen je sustav oborinske odvodnje, ali i posađena su nova stabla dok su ona uništena uklonjena – rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Sektora za ceste.

– Ovo nama znači puno, prvenstveno za sigurnost posjetitelja koji prolaze ovom ulicom. Dobili smo nešto moderno uz jedan modernizirani vrt, izvanrednu ulicu koja se lijepo uklopila u prostor i vrlo smo sretni zbog svega – kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt.

Članovi Vijeća gradske četvrti Maksimir prvi su i pokrenuli inicijativu uređenja Ulice Fakultetsko dobro.

– Uzmemo li u obzir činjenicu da je Zoološki vrt najposjećenija destinacija u Zagrebu, uz sve sportske objekte koji se nalaze u blizini, rekonstrukcija je ove ulice uistinu bila potrebna – izjavio je Stanko Gačić, predsjednik VGČ Maksimir.

Vrijednost je ove investicije milijun i sedamsto tisuća kuna. Parkiranje je trenutno besplatno, no ukaže li se potreba, kazao je Tepeš iz Sektora za ceste, pokrenut će se i ta inicijativa.