Interliber slavi 40. rođenadan

Službeno je otvoren 40. po redu, međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber

Najveća u Hrvatskoj, ali za mnoge i najomiljenija književna manifestacija, Interliber, slavi svoj 40. rođendan. Ovaj međunarodni sajam knjiga i učila platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

– Kroz više od 7.000 godina mijenjala je oblik, materijale, načine pisanja i umnožavanja, nastajanja i distribucije. No, bez obzira na aktualne trendove knjiga i danas predstavlja zbirku čovjekovog iskustva, znanja, umijeća, te svojevrsnu sigurnost od zaborava. Upravo na tom tragu očuvanja kulturne baštine i stvaranja pretpostavki za neke nove vrijedne zapise, punih 40 godina Zagrebački velesajam osigurava pozornicu za razvoj književne industrije – izjavila je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

Na Zagrebačkom velesajmu posjetiteljima će se predstaviti više od 300 izlagača iz 16 zemalja svijeta.

– Grad Zagreb ovaj tjedan živi za knjigu i kroz knjigu. Jedan putopisac ovih prostora je rekao kako se na televiziji sve vidi, radiju sve čuje, a u knjigama sve piše. Upravo zato što u knjigama sve piše mi se svake godine trudimo da ovaj sajam bude što uspješniji – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Osim zagrebačkog gradonačelnika, supokrovitelj ove manifestacije je i Vlada RH, stoga je premijeru Andreju Plenkoviću pripala čast da sajam proglasi službeno otvorenim.

– Pred nama je zajednički rad na etabliranju kulture knjige i čitanja, jer to je preduvjet za izlazak iz društvene krize, pa čak i ove u kojoj se nalazimo. Jedan od načina da to postignemo su i manifestacije poput ove. Stoga, otvaram 40. Interliber ovdje na Zagrebačkom velesajmu – poručio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

Za sve posjetitelje sajam će biti otvoren do 12. studenog, stoga ne propustite!