Rekonstrukcija rotora u Remetincu mogla bi započeti već u veljači

Optimistički gledano obnova rotora mogla bi započeti u veljači, a manje optimistički u travnju, istaknuo je Bandić

Izvor fotografije: Newsbar

Najveći gradski rotor u Novom Zagrebu na kojem se događa i najveći broj prometnih nesreća već godinama čeka rekonstrukciju. Početak obnove gradonačelnik Milan Bandić najavio je za proljeće.

Cijena rekonstrukcije rotora u Remetincu je 225 milijuna kuna. Velik dio sredstava iz fondova Europske unije, gotovo 80 posto, trebali bi pokriti obnovu rotora.

– Izlicitirana cijena je 225 milijuna kuna, mislim da ćemo dobiti preko 160 milijuna kuna iz europskih sredstava putem agencije i našeg Ministarstva prometa. Pregovori su u tijeku i skoro 80 posto te investicije će se pokriti nepovratnim sredstvima Europske unije – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Od ukupno šest ponuda izabrana je jedna na koju su trenutno tri kandidata za posao uložila žalbu, tako da je čitava stvar pred drugostupanjskom komisijom. Proljeće, konkretno travanj, spominje se kao optimalni termin početka rekonstrukcije.

– Optimistički gledano obnova bi mogla započeti u veljači, u travnju manje optimistički, zavisi koliko će žalbena procedura na drugostupanjskoj komisiji trajati. Radi se o izuzetno velikoj investiciji za koju se javilo šest ponuđača, peti po redu je dobio jer je imao kompletnu dokumentaciju. Troje kandidata se žali, ali drugostupanjska komisija u pravilu potvrdi ono što naš ured za javnu nabavu predloži, poštujući proceduru i zakon. Strpimo se malo, mi smo već u Rimu, ali Papu ćemo vidjeti na proljeće – zaključio je Bandić.