ZAGI PAO U DRUGI PLAN: Grad ipak neće financijski podržati izložbu u spomen na Univerzijadu 1987.

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla trebala je biti izložena čak izložiti i baklja s kojom je Dražen Petrović upalio plamen Igara i još puno zanimljivosti

Foto: Facebook Univerzijada'87

Suveniri, knjige, marame, zastave, medalje, plakati, uniforme, ambalaža s likom vjeverice Zagi – sve su to uspomene na Univerzijadu 1987. koje su građani trebali razgledati na izložbi u sklopu 30 godina od ovog velikog događaja kojeg se radi prisjećaju gotovo svi Zagrepčani. No, Grad Zagreb, u posljednji je trenutak odustao od finacijske podrške, a organizatori sami sredstva potrebna za postavljanje izložbe ne mogu prikupiti.

– Planirali smo čak izložiti i baklju s kojom je Dražen Petrović upalio plamen Igara i još puno zanimljivosti. Većina memorabilija je privatno vlasništvo Udruge Random dok je mali dio doniran ili posuđen od ljudi koji prate Facebook stranicu Univerzijade – govori nam Igor Novaković iz Udruge Random koja je uz Tehnički muzej Nikola Tesla planirala postaviti izložbu.

Otvorenje izložbe bilo je planirano za 5. listopada u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a same pripreme su trajale punih godinu dana.

– Ukratko, trebao je to biti poklon gradu i sjećanje na još uvijek najveći i najpoznatiji događaj zbog kojeg je Zagreb te 1987. Godine postao centar svijeta, ali očigledno danas tom istom gradu nije u interesu i na žalost ne prepoznaje potencijal za takvu izložbu – zaključuje Novaković.