Preuređena URIHO-va specijalizirana prodavaonica školske odjeće i obuće

Pravo na rad, egzistenciju, osamostaljivanje i socijalno uključivanje osnovne su misli vodilje URIHO-a kojem je povjeren zadatak izrade školskih uniformi

Preuređena URIHO-va specijalizirana prodavaonica školske odjeće i obuće na Aveniji Marina Držića 1 službeno je otvorila svoja vrata. Riječ je o suvremeno opremljenom i arhitektonski prilagođenom prostoru osobama s invaliditetom.

– Mi često razgovaramo kako je u Europi sve dobro i lijepo, te kako je Irskoj sve divno. Svi bi htjeli tamo otići raditi i onda mnogo puta kada uvodimo nešto novo u Hrvatskoj kao što je oblačenje djece osnovnih škola onda to kritiziramo. Uopće ne gledamo benefite koje jedan takav program donosi – rekao Josip Držaić, ravnatelj ustanove URIHO.

Osim benefita kojeg ostvaruju osnovnoškolci i njihovi roditelji, velik benefit je i zapošljavanje osoba s invaliditetom kojima je povjeren zadataka izrade školskih uniformi za djecu s područja Grada Zagreba.

– Nalazimo se na prodajnom mjestu koje su osmislile i kreirale, te proizvodima popunile osobe s invaliditetom. Način na koji uniforme vizualno izgledaju pokazuje da mogu konkurirati svim brendovima – navela je Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

URIHO za sada proizvodi školske uniforme za zagrebačke osnovne škole, no cilj im je posao proširiti i na škole s područja čitave Hrvatske.