Zaštitari u KB Dubrava smješteni su u kartonsku kućicu? Bolnica kaže da su fotke montaža

Na Facebook stranici Zaštitarstvo RH - zaštitarski glasnik osvanule su fotografije kartonske kućice u kojoj su navodno smješteni zaštitari u KB Dubrava.

Foto: Facebook

Na Facebook stranici Zaštitarstvo RH – zaštitarski glasnik osvanule su fotografije kartonske kućice u kojoj su navodno smješteni zaštitari u KB Dubrava.

“Kada bi netko psa stavio u ovakvu kućicu digle bi se sve udruge za zaštitu životinja, bilo bi u emisiji provjereno i na dnevniku. Međutim, pošto je unutra smješten čovjek iz nižeg sloja društva, nikom ništa. Drugi izbor mu je da stoji na otvorenom cijelu smjenu, 12 sati. Državo, srami se”, stoji uz fotografije.

Ovako izgleda kućica u kojoj su smješteni zaštitari u KBC Dubrava. Kada bi netko psa stavio u ovakvu kućicu digle bi…

Objavljuje Zaštitarstvo RH – zaštitarski glasnikSubota, 5. prosinca 2020.

V.D. ravnatelja KB Dubrava dr. Ivica Lukšić za Telegram je izjavio da misli da je riječ o fotomontaži.

“Ne, to nije objekt koji koriste zaštitari u KB Dubrava. Njihove kućice izgledaju sasvim drugačije, i jasno je da nisu napravljene od kartona”, izjavio je dr. Lukšić.

“Kad pomislim što unutra rade naši ljudi u zaštitnim skafanderima, zbog ovoga se osjećam zaista grozno. Ne znam tko je ovo mogao učiniti. Nastojali smo pojačati sigurnost u bolnici nakon što nam se dogodio onaj incident kada je netko provalio u razvodni ormarić, ali nemoguće je u svakom trenutku kontrolirati što se događa u svakom dijelu bolnice. U svakom slučaju, ovo je zlonamjerna montaža”, dodao je dr. Lukšić.

Bolnicu osiguravaju zaštitari tvrtke Bilić-Erić iz koje poručuju da “njihovi zaštitari rade u dvije uredne kućice”. Jedna je smještena na hitnom prijemu, a druga na parkiralištu.

“Ne bismo preuzeli posao da kućice nisu uredne, jedan od naših uvjeta je da zaštitari imaju pristup struji, vodi, toaletu te grijanju kada treba. To u ovom slučaju osigurava bolnica“, dodaje. Na fotografije nema puno komentara. „Ne znam tko to stavlja na Facebook. Znate da svatko može objaviti što hoće. To je očito učinjeno u lošoj namjeri i nema veze s nama“, pojasnio je za Telegram Matija Jozić.