Grad Zagreb pomaže umjetnicima s 5000 kuna

Iznosom od 5000 kuna, svjestan je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, neće im se riješiti problemi, ali će im se pokušati pomoći u ublažavanju negativnih posljednica pandemije na njihovu djelatnost.

Foto: Jabuka TV

Osim što je u krizi pomogao ugostiteljima, poduzetnicima i obrtnicima, Grad Zagreb odlučio je osigurati bespovratne potpore za zagrebačke umjetnike. Iznosom od 5000 kuna, svjestan je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, neće im se riješiti problemi, ali će im se pokušati pomoći u ublažavanju negativnih posljednica pandemije na njihovu djelatnost.

[POTPORA UMJETNICIMA]Zagrebački umjetnici posebno su teško pogođeni epidemijom koronavirusa. Oni svojim djelovanjem…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaSubota, 5. prosinca 2020.

“Zagrebački umjetnici posebno su teško pogođeni epidemijom koronavirusa. Oni svojim djelovanjem ovaj grad čine posebnim, jedinstvenim i originalnim. U znak potpore našim slobodnim umjetnicima u ovim teškim vremenima, osigurali smo im bespovratnu potporu od 5.000 kn! Svjestan sam da taj iznos neće riješti njihove probleme, ali želim da znaju da smo, u skladu sa svojim mogućnostima, učinili ono što možemo da im pomognemo u ublažavanju negativnih posljedica epidemije na njihovu djelatnost. Potpora se dodjeljuje iz proračuna Grada Zagreba zbog nemogućnosti ili bitno otežanog umjetničkog stvaralaštva i djelovanja samostalnih umjetnika”, stoji na Facebook stranici Milana Bandića.