Zagrebački gradonačelnik najavio izgradnju skloništa za mačke

Grad Zagreb u suradnji s Ustanovom Zoološki vrt grada Zagreba i udrugom Prijatelji životinja organizirao je 19. proslavu Međunarodnog dana zaštite životinja

FOTO: Press materijal

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na Međunarodni dan zaštite životinja obišao je Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

– Planiramo povećati kapacitete za smještaj mačaka u Dumovcu. Kako bi se spriječilo napuštanje pasa, nastavljamo s kontrolom mikročipiranja – rekao je Tomašević.

FOTO: Press materijal
FOTO: Press materijal

Projekt ‘Sklonište za mačke’ nalazi se među nužnim strateškim dokumentima Grada Zagreba i uvršten je na popis inicijalnih projekata za financijsku perspektivu 2021. – 2027. Tim bi projektom Grad Zagreb dobio odgovarajuće sklonište za smještaj ozlijeđenih i bolesnih te ostalih nezbrinutih mačaka.

– U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno imamo stotinu životinja – 70 pasa i 30 mačaka. Od početka pandemije novog koronavirusa u Sklonište zaprimamo manji broj pasa, no i dalje na zagrebačkim ulicama pronalazimo napuštene kućne ljubimce. Većina njih nema mikročip – istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Djelatnici Skloništa sretni su što su neki sudionici proslave Međunarodnog dana zaštite životinja iz Dumovca otišli s novim ljubimcem. Tijekom proslave Međunarodnog dana zaštite životinja građani su mogli obići Sklonište, vidjeti kako se radi na odgoju i socijalizaciji pasa, te upoznati udruge koje se bave zaštitom životinja. Za djecu je
pripremljen edukativno-zabavni program. Prijatelji životinja organizirali su Vege piknik.