GLAS: Vlada mora hitno regulirati električne romobile u prometu

Nakon tragične prometne nesreće u kojoj je vozač električnog automobila izgubio život, krajnji je čas da se Vlada konačno uozbilji i u saborsku proceduru uputi prijedlog zakonske regulacije tog prijevoznog sredstva u prometu, smatra GLAS

FOTO: Press materijal

Strašna nesreća dogodila se sinoć oko 21.30 u Zagrebu. Osobni automobil naletio je na muškarca koji se vozio na električnom skuteru. Vozač skutera na mjestu je preminuo.

Jutros je priopćenje poslao GLAS koji od Vlade traži da hitno regulira električne romobile u prometu.

“Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u nekoliko je navrata predlagala izmjene Zakona o sigurnosti prometa  na cestama kojima bi se ova pravna praznina ispunila i spriječile potencijalno opasne situacije, kao što je, nažalost, ova koja se danas dogodila.
Električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu, a ta situacija otvara mnoge opasnosti i za pješake i za same vozače romobila. Prijedlog  rješenja zastupnice Mrak-Taritaš Vlada je svaki put odbila uz uobičajeno obrazloženje da će ga riješiti sama i sustavno. Unatoč povremenim najavama da će to učiniti, Vlada do danas nije napravila ništa. Ovim putem apeliramo na Vladu da hitno pošalje u proceduru svoje “sustavno rješenje” i utvrdi pravila za sudjelovanje električnih romobila u prometu, prije nego se dogodi nova nesreća sa strašnim posljedicama.” – stoji u priopćenju GLAS-a.