Za djecu i odrasle koji se nisu zaboravili igrati Hrvatski školski muzej otvorio je svoju zbirku igračaka

Izložba je ostvarena u sklopu projekta Etnografskog muzeja „Igračke – djetinjstvo zauvijek“ kojeg potpisuje autorica projekta i kustosica izložbe dr. sc. Iris Biškupić, muzejska savjetnica, dok je za dizajn postava izložbe zaslužna Nikolina Jelavić Mitrović

FOTO: Press materijal

U Etnografskom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba ‘Igre i šale za naše male: Igračke iz fundusa Hrvatskog školskog muzeja’ autorice Sanje Nekić, više kustosice Školskog muzeja.

– Ova izložba podsjeća na djetinjstvo, a odabir igračaka iz Školskog muzeja budi emocije. Upravo su zato muzeji mjesta u kojima se  Naglasila je da su upravo zato muzeji mjesta u kojima se osjećamo dobro – izjavila je ravnateljica Etnigrafskog muzeja Goranka Horjan.

– Zahvaljujem Etnografskom muzeju na dobroj suradnji. Igračke su neodvojivi dio djetinjstva, a izložbom prikazujemo segment građe koja je vezana uz djetinjstvo, a čuva se Hrvatskom školskom muzeju koji ove godine slavi 120 godina – rekla je ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Štefka Batinić.

Autorica izložbe Sanja Nekić izjavila je kako izložba javnosti predstavlja Zbirku igračaka muzeja i povijest dječje svakodnevice. Naglasila je kako je posebno važno što su sačuvane igračke i hrvatskih proizvođača, a na izložbi je predstavljeno više od 50 predmeta, raznovrsnih igračaka i igara. Posebno se zahvalila kolegama iz Etnografskog muzeja na suradnji.

Izložba će ostati otvorena do 31. listopada u Etnografskom muzeju u Zagrebu (Trg Mažuranića 4).