Zagrebačka županija još uvijek nema skupštinu, propao pokušaj konstituiranja

Doznajemo kako se koplja lome oko predsjednika Gradske skupštine- HDZ traži da to bude Mato Čičak, Domovinski pokret tome se protivi

Još uvijek nemamo Županijsku skupštinu Zagrebačke županije. Niti iz drugog pokušaja nisu se uspjeli konstituirati. Iako župan tvrdi da većina postoji- nesuglasica još ima.

-Mi imamo većinu, ali još se nismo uspjeli dogovoriti oko svih stavki. Nadam se da ćemo u roku od 30 dana imati Skupštinu jer bi novi izbori koštali milijune, a projekti nam stoje, ne možemo održati ni svečanu sjednicu povodom Dana županije – izjavio je župan Stjepan Kožić.

Domovinski pokret tvrdi da HDZ ucjenjuje Kožića i da iz tih razloga još ne mogu dići ruku za formiranje ovakve skupštine.

-HDZ drži Kožića taocem i mi nećemo u tome sudjelovati. Nama je izrijekom rečeno da HDZ tu mora biti da kontrolira Kožića – izjavila je izabrana vijećnica u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije iz Domovinskog pokreta Barbara Knežević.

Doznajemo kako se koplja lome oko predsjednika Gradske skupštine- HDZ traži da to bude Mato Čičak, Domovinski pokret tome se protivi. Novi izbori koštat će milijune, a projekti stajati- navodi Kožić, no Mihael Zmajlović smatra kako nije fer odgovornost prebacivati na druge.

-Mislim da je vrlo neodgovorno prema građanima, neka kažu gdje je zapelo- izjavio je Zmajlović.

U roku od 30 dana vidjet ćemo vrijedi li ona- treća sreća, ili ćemo ponovno na izbore.