ISELJENICI DOLAZE U ZAGREB: Domaćin smo Hrvatskim svjetskim igrama

Od 18. do 22. srpnja održat će se IV. Hrvatske svjetske igre - amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta

Foto: Ilustracija

Ovogodišnje Hrvatske svjetske igre privukle su najviše sudionika do sada. Svoj dolazak najavilo je preko tisuću natjecatelja iz 31 zemlje. Osim klasičnih igara, po prvi puta moći će se igrati i golf.

– Za golfom vlada velik interes. To će biti vrlo zanimljivo jer se ne radi o baš uobičajenoj sportskoj disciplini. Ukupno nas očekuje 16 disciplina – rekao je državni tajnik Zvonko Milas.

Na otvorenju Igara, 18. srpnja, hrvatske i strane goste, očekuje bogat program. Bit će to i velika promocija za Zagreb na međunarodnoj razini, ali i sportski događaj koji ujedinjuje matičnu domovinu, hrvatsko iseljeništvo i hrvatsku nacionalnu manjinu.

– Grad Zagreb prepoznao je važnost događanja te osim što je osigurao financijsku potporu organizatoru, ustupio je bez naknade korištenje sportskih objekata u vlasništvu Grada, te korištenje javne površine Trga bana Josipa Jelačića na samom otvorenju. Bit će impresivno vidjeti kako naši ljudi, Hrvati raseljeni na pet kontinenata i njihovi potomci s puno ljubavi bez obzira na prostornu i vremensku udaljenost, čuvaju i njeguju svoj hrvatski identitet – izjavila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Za sve natjecatelje bit će osiguran smještaj u Studentskom domu Stjepan Radić. Mladi ljudi u našu bi metropolu trebali bi unijeti dimenziju radosti sportskog duha u ljetnim mjesecima.