Tisuće Zagrepčana pogledalo operu “Ero s onoga svijeta” pod zvijezdama

Nakon Ere s onoga svijeta, u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta, na Trg kralja Tomislava dolazi Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović uz pratnju njegova Orkestra za svadbe i sahrane

Foto: Matea Vitas

Tisuće građana i turista su se okupile na Trgu kralja Tomislava kako bi pod zvijezdanim nebom uživali u operi Ero s onoga svijeta. Opera se trebala izvesti na Dan državnosti, ali je Zagreb pogodilo nevrijeme, pa je pomaknuta na dan kasnije. Pokazalo se to dobrom odlukom.

– Jučer ne bismo imali trećinu posjetitelja koliko ih je danas. Divno je biti među ovoliko ljudi – rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je također uživao u jednoj od najpoznatijih hrvatskih opera svih vremena.

Nakon Ere s onoga svijeta, u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta, na Trg kralja Tomislava dolazi Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović uz pratnju njegova Orkestra za svadbe i sahrane. Oni će pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića u četvrtak, 29. lipnja s početkom u 21:00 sat održati koncert i predstaviti najnoviji Bregovićev autorski projekt – Tri pisma iz Sarajeva.

Evo kako i zvuci Ero s onoga svijeta za sve one koji nisu na Tomislavcu 🙂

Objavljuje Zagrebancija.com u Ponedjeljak, 26. lipnja 2017.