Za uskrsni vikend gužve na cestama

Lučko

Autor: Mateja Vukmirović 4/18/2014 16:31

HAK upozorava sve vozače na pojačan promet za vrijeme uskrsnih blagdana.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-– Prognoza je takva da se očekuje pojačan promet na gradskim prometnicama i na glavnim cestovnim pravcima na Veliki petak. Na svim obilaznicama pogotovo na onima vezanim uz velike gradove bi mogao biti gust promet. Što se tiče autocesta veće gužve se očekuju u poslijepodnevnim satima i to u smjeru mora – kazala je HAK-ova izvjestiteljica Ivana Mišlov.

Do pojačanog prometa bi moglo doći na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, ali i na autocesti A3 Bregana-Lipovac koja je i cijele godine dosta prometna. Trajektna pristaništa će također biti mjesta pojačanog prometa i čekanja jer Jadran svakog Uskrsa ugošćuje brojne inozemne i domaće vozače. Zabrana za teretna vozila biti će na Veliki petak od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak od 14 do 23 sata.

– Ono što mi savjetujemo je da se krene u različito vrijeme. Gužva na graničnim prijelazima sa Slovenijom se očekuju tijekom cijelog dana, a s BIH više u poslijepodnevnim satima – dodala je Mišlov koja je upozorila sve vozače da se pripreme na moguće stanje na cestama.

Iz HAK-a podsjećaju sve vozače koji će tijekom blagdana koristiti slovenske autoceste i brze ceste na obavezu kupnje vinjete. HAK je sa svojim vozačima 24 sata dnevno pa tako i na blagdane. Savjetuje sve sudionike u prometu da budu na oprezu i da krenu u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Sretan put!