Zagreb zbrinjava sve mlade i nezaposlene osobe

Autor: Sarah Srdar 4/18/2014 16:43

U pomoć mladim nezaposlenim osobama doskočit će Grad Zagreb. Naime, još početkom travnja prvi čovjek metropole ponudio je financijsku pomoć Vladi Rpublike Hrvatske koja je obustavila poticanje zapošljavanja iz Nacionalnog plana zbog nestašice financijskih sredstava.

– Grad je Planom prijema osoba za stručno osposobljavanje u 2014. godini predvidio prijem 258 mladih nezaposlenih osoba te je do danas podnio zahtjeve Hrvatskom zavodu za zapošljavanje 58 osoba – kaže gradonačelnik Milan Bandić.

Svi oni koji neće dobiti priliku volontirati u realnom sektoru tako će moći doći u gradske urede i službe ili tvrtke, a najbolje među njima će se nagraditi na najbolji mogući način – stalnim zaposlenjem.

– Za mjesta zaposlenika koji odlaze u mirovinu ili slično konkurirat će najbolji od ovih 400 ili 500 mladih ljudi. Bit će pod nadzorom pročelnika i nadređenih, a svaki volonter će se Gradu trostruko isplatiti. Volontiranje je zapravo kucanje na vrata zaposlenja – dodaje Bandić.

Prostori na Zagrebačkom velesajmu, Robnim terminalima i u Sopnici Jelkovec trebali bi se popuniti mladim poduzetnicima. Svi koji se žele okušati u pokretanju vlastitog posla, po simboličnim cijenama će moći dobiti prostor.

– Detalje ćemo iznijeti u svibnju, ali otkrivam kako ćemo raspoložive prostore i resurse Grada staviti u funkciju stvaranja pozitivnog okruženja za rast i razvoj startup poduzetništva kako bi te tvrtke zajedno koncentrirane na istom mjestu stvarale nove vrijednosti i proizvode – zaključuje Bandić.

Grad Zagreb preuzet će sve već podnesene zahtjeve mladih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Zagreb i preuzeti sve željne posla po principu ‘Rad, staž i prijevoz’.