Grad poklonima razveselio više od 3000 mališana

Autor: Mateja Vukmirović 4/18/2014 16:25

Održano je uskršnje darivanje za djecu iz obitelji slabijeg materijalnog stanja. Više od 3000 djece razveselilo se slatkim paketima koje je osigurao Grad Zagreb. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponosno je izjavio da je sretan što se ovaj program održava već 14. put.

– To je jedan mali znak pažnje za ljude koji prebiru tri puta dnevno kako bi našli koju kunu da bi preživjeli. Dobro je da oživljavamo tu tradiciju i da se svake godine sjetimo tih klinaca kako bi i oni osjetili radost Uskrsa – rekao je Milan Bandić.

Iznenađenje za djecu bio je i program u kojem je nastupila grupa Colonia. No ipak, oni najmlađi nestrpljivo su čekali poklone u kojim se svašta skrivalo, od slatkiša do igračaka. Paketi u vrijednosti od sto kuna bili su podijeljeni po godištima za djecu do 12 godina.

– Najmlađi su dobili igračke i lopte, dok smo za one starije pripremili školski pribor – kazala je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

A da za romsku zajednicu ovaj događaj puno znači potvrdio je predsjednik romske udruge ‘Ne boje se Madara’ Muhamed Zahirović. Sretan je što nema diskriminacije i što sva djeca mogu zajedno uživati u uskršnjem programu i darivanju.

– Ovo za nas znači jako puno. Tu ima toliko romske djece da ih ne možemo ni izbrojati. Ono što nam je posebno važno jest da sva djeca pomiješana. Nema diskriminacije i nitko nije odvojen – rekao je Zahirović.

Uz ritmove svjetskog hita ‘Happy’ dijelili su se pokloni, a roditelji su se složili da bi ovakvih programa trebalo biti više jer ipak su oni najzadovoljniji kad su njihova djeca nasmiješena i sretna.