Za slučaj sir i vrhnje krivi su Milinović i Čović

Autor: Sanjin Španović 10/4/2010 1:30

Slučaj zabrane prodaje sira i vrhnja na Tržnicama u Zagrebu otkrio je dva važna momenta.

Prvo, HDZ će svoju kampanju za parlamentarne izbore temeljiti udarajući SDP ponajviše u Zagrebu koji su godinama uz “onog sa kojim oni nisu bili, nego koji je bio sa njima” (tako oni zovu Milana Bandića, sjećate se, zar ne op.a.) kontrolirali.

-.-Martina Horvat-.-Drugo, odluka o zabrani dokazala je kako se u Holdingu već dulje vremena, izuzev političke podjele direktorskih fotelja, ne radi ništa.

Darko Milinović preko leđa jadnih kumica nastavlja udarati po Zagrebu

Potpredsjednik HDZ-a i ministar zdravstva Darko Milinović je preko leđa jadnih kumica odlučio nastaviti produbljivati krizu Zagreba i udarati po SDP-u.

Nakon otvoranja slučaja spajanja bolnica i ova Milinovićeva odluka je isključivo politička.

Zašto je ona donešena sada, godinu dana uoči ulaska Hrvatske u EU? Da, ona nije slučajno donešena u ovom trenutku u jeku komedije oko spornih imenovanja direktora u Holdingu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Hrvatska u EU neće ući još godinu dana i naši pregovori ne ovise o ovoj zabrani, pa stoga nema razloga da se donosi baš sada, u trenucima dok novi direktor Tržnica Dario Kobešćak tek uči sustav tvrtke u koju je došao.

Muke za novog direktora Daria Kobeščaka

I tako dok Kobeščak gleda što mu je sve Bandić oduzeo, prvog dana posla Milinović mu “uvaljuje” ozbiljni problem koji mora preko noći gasiti.

A koga će kumice kriviti? Sigurno neće HDZ, već one koji vode Holding, a to je kukuriku koalicija (SDP, HNS) plus HSLS.

No, daleko od toga da vodstvo Holdinga ne nosi svoj križ odgovornosti u ovom prljavom političkom ratu.

Jer ne znam kako vodstvo Holdinga misli objasniti zašto nisu u roku od devet mjeseci koliko su imali vremena nabavili potrebne hladnjake.

Kako to funckionira Holding? Nikako!

Taj sitni detalj, koji je u ovom trenutku prerastao u glavnu gradsku priču, pokazuje kako Holding ne fukcionira uz blagoslov Ive Čovića.

Podsjetimo, jednako tako je krajem lipnja neodvoženje smeća vikendom u centru grada oslikao koliki je problem nastao zbog rata Skupštine i Bandića (uz aktualnu recesiju) blokirani Holding za grad Zagreb.

Čović se već dulje vrijeme ne bavi pravim problemima u Holdingu već sustavno traži alibije za, kako to Darinko Kosor naziva, sustavno nečinjenje koji se tada plasiraju u javnost, pa čak i preko Zorana Milanovića u središnjem Dnevniku HRT-a.

A sada kada je došlo do ozbiljne situacije koja može dignuti ozbiljni broj ljudi na noge, vatru neće gasiti Ivo Čović, naplaćeniji SDP-ovac u Hrvatskoj, već drugi.

A Darko Milinović će negdje u Lici likovati ne razmišljajući o sudbini tih jadnih starica koje bez prihoda od prodaje sira i vrhnja žive od tek 500 kuna mirovine.