Vitjaz zaustavio pobjednički niz u samom brlogu

Autor: Ivana Šimac 11/17/2014 10:41

Medveščak je u nedjelju svoj prvi poraz nakon tri pobjede, Vitjaz je iz Zagreba odnio 3 bodova u golovima bogatoj utakmici.

– Obje momčadi večeras su odigrale solidnu utakmicu uz čvrstu igru u neutralnoj trećini. Utakmica može biti dobivena ili izgubljena između plavih linija, i jednostavno rečeno, oni su iskoristili svoje prilike i njihov je golman bio za nijansu bolji. Nisam ni na koji način razočaran trudom igrača. Moramo zaboraviti ovu utakmicu čim prije i pripremiti se za Dinamo Minsk – rekao je trener Doug Shedden.

Već u 3. minuti Vitjaz je došao do vodstva nakon brze kontre unatoč igraču manje. U 5. minuti novi šok za domaću momčad – 2:0 za Viteze. No, Medvjedi nisu posustali i Katic je pokazao da ga trener s razlogom stavlja da igra u napadu i u 7. minuti je prepolovio prednost gostiju. Ni nakon takvog uraganskog starta obiju momčadi nije ponestalo uzbuđenja, Medvjedi su u jednom trenutku imali dva igrača manje čak 1:37 minutu, ali uspjeli su se obraniti.

– Dobro smo krenuli, ali napravili smo neke greške i na kraju izgubili. Vitjaz je jedna od boljih momčadi s kojima smo igrali u zadnje vrijeme. Uspjeli smo se jednom vratiti, ali teško je loviti igru cijelo vrijeme, moramo igrati pametnije. Posljednjih nekoliko utakmica prije ove igrali smo bolje od ove i moramo se vratiti tome. Ja još nisam u potpunosti u formi nakon ozljede, radit ću na tome da se poboljšam i pomognem momčadi – izjavio je Ville Leino koji se tek predstavio zagrebačkoj publici.

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – VITJAZ PODOLSK 3:6 (1:2, 1:1, 1:3)