Advent na Europskom trgu donosi dašak bajki u grad

Autor: Sarah Srdar 11/17/2014 9:57

U samom centru Zagreba, na Trgu Europe, novouređenoj pješačkoj zoni u Cesarčevoj ulici, 29. studenoga otvara se Advent na Europskome trgu. Radi se o događanju namijenjenom prvenstveno građanima Zagreba i brojnim turistima koji će pohoditi našu metropolu ovoga adventa.

Advent na Europskom trgu inspiriran je različitim detaljima i programima iz drugih gradova Europe, a cilj mu je promovirati Zagreb kao poželjnu bajkovitu destinaciju u regiji i Europskoj uniji. Sam program koji traje 32 dana osmišljen je kao kombinacija izrazito privlačnih umjetničkih i zabavnih sadržaja – koncerata, filmskih projekcija, izložbi… Uz večernji program, na Trgu Europe nudit će se i posebne hrvatske božićne delicije, fina vina, kao i ručno rađeni suveniri koji će turisti moći ponijeti svojim kućama diljem Europe.

-.-Press materijal-.-– Advent koji spremamo razlikovat će se od postojećih sadržaja u Zagrebu – želimo ponuditi nešto zaista drugačije, neobaveznu atmosferu u kojoj će se svi posjetitelji osjećati ugodno – ističu Ivana Perišić i Maja Pleša, koje su projekt pokrenule uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.

Podsjetimo, Trg Europe svečano je otvoren u čast ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a ovo je prva veća manifestacija koja će se na njemu događati. Pritom je i vrlo prigodna, s obzirom na to da će se dio programa u budućnosti fokusirati na promociju tradicija drugih europskih zemalja. Uskoro počinju i intenzivne pripreme za otvaranje Adventa na Europskom trgu.

Većina će dekoracija biti ručno izrađena, a centralni dio prostora zauzimat će pozornica s kupolom, koja će biti mjestom događanja na ovom ‘drugačijem’, ‘europskom’ adventu. Sve novosti mogu se pratiti putem Facebook stranice događanja – www.facebook.com/europskitrg.