Dodijeljene ovogodišnje Nagrade Luka Ritz

Autor: Sarah Srdar 11/17/2014 11:04

Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost ove su godine svečano dodijeljene posthumno Luki Mihaliću, učeniku Osnovne škole Tituša Brezovačkog i Barbari Rubinić, učenici I gimnazije.

– Potvrda boljeg društva su ovogodišnji dobitnici nagrade, učenici Luka i Barbara. Oni su se u svom okruženju, životnim i školskim sredinama istaknuli humanošću i aktivnostima kojima su promovirali darivanje, mir i toleranciju, kojima su osuđivali nasilje, afirmirali ljubav i solidarnost. Luka nije s nama, ali je svojim primjerom, humanošću, voljom i svakodnevnom borbom uspio senzibilizirati vršnjake, učenike i njihove roditelje, na stvarne vrijednosti potičući ih na plemenito i humano djelo koje ne poznaje granice, zato njegovim roditeljima i sestri te Barbari iskreno na svemu čestitam i vjerujem da će naši mladi prijatelji, učenice i učenici, potaknuti njihovim idejama djelovati na tom tragu – rekao je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine koji je ovogodišnje Nagrade podijelio sa zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek.

Svečanost dodjele Nagrada završila je glazbenim programom koji je izveo Kvartet saksofona Glazbene škole ‘Pavla Markovca’.