Velimir Zajec predstavlja i potpisuje svoju biografiju

Jedan od najvećih legendi Dinama Velimir Zajec u subotu u podne će u knjižnici Bogdana
Ogrizovića u centru Zagreba započeti niz promocija svoje biografije “Zeko”, a nakon razgovora o njegovoj bogatoj karijeri legendarni kapetan iz 1982. godine će svim zainteresiranima i potpisivati njihov primjerak knjige.

Ulaz je potpuno slobodan za sve zainteresirane.

– Još od prošlogodišnje velike promocije knjige stalno dobivam pozive mnogih Dinamovaca i zaljubljenika u sport diljem Zagreba i Hrvatske, a takve pozive mi je uvijek teško odbiti. Nažalost, zbog raznih obveza u Grčkoj nismo do sada mogli napraviti puno promocija po Dinamovim sredinama, ali sad ćemo to pokušati nadoknaditi. Veselim se tim druženjima i razgovorima ne samo s navijačima, već i s brojnim svojim prijateljima, suigračima i igračima – kazao je Velimir Zajec uoči promocija.
Knjiga o Zajecu izašla je na 40. obljetnicu Dinamovog osvajanja naslova prvaka, a ove godine u sklopu promocije osim tog uspjeha, prigodno će se prisjetiti još jednog trofeja Dinama.

– Ovo proljeće je inače i 40 godina od osvajanja naslova pobjednika Kupa 1983. godine. To je bio posljednji naslov Dinama u nekadašnjoj državi i nama svima vrlo dragi trofej obzirom da smo s njime potvrdili snagu naše legendarne generacije. Do trofeja nas je i tada, kao i 1982. vodio naš legendarni Ćiro kojeg ćemo se rado prisjetiti na svim ovim promocijama u Dinamovim gradovima kao oca naših uspjeha – dodao je Zajec.

Istu večer nakon druženja u Zagrebu, Zajec će knjigu promovirati i u Sisku u Ivančica Industrial Baru u 20h na poziv Bad Blue Boysa iz Siska. Nakon toga su predviđene promocije u Požegi (1. ožujak u 19h), Pregradi (5. ožujak u 17h), Svetoj Nedelji (7. ožujak u 19h) i Čakovcu (13. ožujak u 19h).

Knjiga “Zeko – biografija Velimira Zajeca” puštena je prije godinu dana u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara, a na promocijama moći će kupiti po promotivnim, sniženim cijenama.